امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق بررسی پیسی پوست

تحقیق بررسی پیسی پوست دسته: علوم پزشکی
بازدید: 29 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 16 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 24

تحقیق بررسی پیسی پوست در 24 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

تحقیق بررسی پیسی پوست در 24 صفحه ورد قابل ویرایش


ویتیلیگو (پیسی، برص)

ویتیلیگو
 پیسی یا برص یا ویتیلیگو یك بیماری پوستی است كه در آن لك های سفید رنگ به دلیل از دست رفتن رنگدانه پوست بوجود می آیند، این ضایعات در هر جایی از بدن ممكن است دیده شوند. معمولاٌ در هر دو طرف بدن بطور قرینه لك های متعدد سفید و شیری رنگ دیده می شود. شایع ترین مناطق درگیری پوستی عبارتند از: صورت، لب ها، دست ها، بازوها، پاها و نواحی تناسلی.
چه كسانی به پیسی مبتلا می شوند؟
 از هر صد نفر، یك یا دو نفر به این بیماری مبتلا می شوند. حدود نیمی از افرادی كه به این بیماری دچار می شوند، قبل از بیست سالگی علایم آن را در خود خواهند یافت. حدود یك پنجم از مبتلایان نیز یكی از افراد خانواده شان به این بیماری مبتلا بوده اند. بیشتر كسانی كه پیسی دارند، از نظر سلامتی عمومی در وضعیت خوبی بسر می برند.
رنگ پوست چطور بوجود می آید؟
 ملانین، رنگدانه ای است كه عامل تعیین كننده رنگ پوست، مو و چشم های ما می باشد و توسط سلول هایی به نام ملانوسیت (سلول های رنگدانه ساز) تولید می شود. اگر این سول ها از بین بروند و یا نتوانند رنگدانه ملانین را تولید كنند، رنگ پوست روشن تر شده و یا بطور كلی سفید می شود
دلیل پیدایش پیسی چیست؟
 پیدایش پیسی نتیجه از بین رفتن سلول های رنگدانه ساز پوست است كه دلیل آن ناشناخته است. ولی چهار تئوری اصلی دراین زمینه وجود دارد:
1- سلول های عصبی كه بطور غیرطبیعی فعال شده اند ممكن است با تولید مواد سمی به سلول های رنگدانه ساز آسیب برسانند.
2- سیستم ایمنی بدن ممكن است در موقع دفاع از بدن در مقابل یك ماده خارجی، رنگدانة پوست را نیز از بین ببرد.
3- سلول های رنگدانه ساز ممكن است عامل از بین رفتن خودشان باشند. یعنی زمانی كه رنگدانه در حال ساخته شدن است، مواد زایدی نیز در كنار آن تولید می شوند كه سمی بوده و قادر به از بین بردن خود سلول ها است.
4- وجود یك نقص ارثی موجب حساس شدن سلول های رنگدانه ساز به آسیب و در نتیجه از بین رفتن ها می شود.
پیسی چگونه پیشرفت می كند؟
 وسعت، دوره و شدت از دست رفتن رنگدانه در اشخاص مختلف متفاوت است. افرادی كه پوست روشنی دارند معمولاٌ در تابستان متوجه تفاوت رنگ مابین نواحی مبتلا و سایر نقاط سالم پوست كه برنزه شده اند، می شوند. پیسی در افراد با پوست تیره بسیار واضح تر از روشن پوستان است در موارد شدید ممكن است رنگدانه در همه جای پوست از بین برود و پوست یكسره سفید شود.هیچ راهی برای پیش گویی این كه هر فرد چقدر رنگدانه از دست خواهد داد و یا اینكه بیماری وی چقدر طول خواهد كشید وجود ندارد.
 یك لك پیسی به صورت ناحیه ای به رنگ سفید شیری رنگ دیده می شود. با این حال میزان تخریب رنگدانه در هر لك می تواند با سایر لك ها متفاوت باشد. در یك لك ممكن است سایه های مختلفی وجود داشته باشد و نیز یك ناحیه تیره تر، نواحی سفید شده را احاطه كرده باشد.
 پیسی اغلب با از دست رفتن ناگهانی رنگدانه در یك نقطه از پوست شروع می شود. این فرآیند می تواند ادامه یابد و یا به دلایل ناشناخته، خود به خود متوقف شود. دوره های از دست رفتن رنگدانه و متعاقب آن ثابت ماندن رنگ لك و دوباره از دست رفتن رنگدانه به طور مدوام تكرار می شوند.
بازگشت خودبه خودی رنگ به لك های سفید شده خیلی به ندرت اتفاق می افتد. بعضی از بیماران كه تصور می كنند بیماریشان خوب شده، در واقع تمام رنگدانه پوست خود را از دست داده و پوستشان یك دست سفید شده است. گرچه رنگ پوست این افراد یك دست سفید شده ولی آنها باز هم به پیسی مبتلا هستند.
آیا درمان قطعی برای پیسی وجود دارد؟
 تحقیقات فراوانی در مورد این بیماری و روشهای درمانی آن در حال انجام است و این امید وجود دارد كه درمانهای جدیدی كشف و ابداع شوند. در حال حاضر دلیل اصلی پیدایش پیسی ناشناخته است و اگرچه راههای مختلف درمانی برای آن وجود دارد، ولی روش درمانی مؤثری كه باعث بهبود همة بیماران شود، هنوز شناسایی نشده است.
پیسی چگونه درمان می شود؟
 گاهی بهترین درمان برای پیسی این است كه اصلاٌ هیچ درمانی انجام نشود. در افرادی كه پوست روشنی دارند اجتناب از برنزه شدن پوست طبیعی بدن، مانع از پیدایش تضاد رنگ و در نتیجه مخفی ماندن لك های پیسی خواهد شد. پوست سفید مناطق مبتلا به این بیماری هیچگونه دفاعی در برابر نور خورشید ندارند. این نواحی خیلی به راحتی دچار آفتاب سوختگی می شوند. روی تمام نواحی مبتلا به ویتیلیگو كه توسط لباس پوشانیده نمی شوند باید یك ضد آفتاب مناسب با SPF حداقل برابر 15 مالیده شود و برای جلوگیری از آفتاب سوختگی، از قرار گرفتن در معرض خورشید در ساعات حداكثر تابش (10 صبح تا 4 عصر) خودداری شود.
 پنهان كردن لك های پیسی توسط كرم پودر، فرآورده های برنزه كننده (كه بدون نیاز به نور آفتاب پوست را برنزه می كنند) یا سایر رنگ ها، كاری آسان و بی خطر است كه سبب می شود این بیماری كمتر به چشم بیاید. امروزه مواد آرایشی مقاوم در برابر شستشو (واترپروف) كه تقریباٌ با تمام انواع رنگ پوست قابل انطباق هستند، در فروشگاه های عرضه محصولات بهداشتی آرایشی وجود دارند. مهارت در استفاده از این مواد به تدریج به دست می آید و افراد به خوبی قادر خواهند بود پوست ناحیه مبتلا را به رنگ اطراف درآورند. این رنگها به تدریج از روی پوست محو می شوند و بنابراین نیاز به تدریج كاربرد دارند. شیرها و كرم های برنزه كننده محتوی یك مادة شیمیایی به نام «دی هیدروكسی استون» كه برای رنگین كردن پوست نیازی به وجود ملانوسیت ها ندارند. رنگ ناشی از این فرآورده ها هم به تدریج محو می شوند، زیرا با هر بار ریزش سلول های مرده از روی پوست، بخشی از این رنگ نیز با آنها از پوست جدا می شود.
 هیچ یك از این روش هایی كه نام برده شد بیماری را درمان نمی كنند ولی می توانند موجب بهبود ظاهر شخص شوند. خالكوبی پوست در نواحی كوچك ممكن است مفید باشد.
 اگر از ضد آفتاب ها و رنگدانه های پوشاننده كاری بر نیاید، پزشك شما ممكن است درمان دیگری را به شما پیشنهاد كند. این درمان می تواند شامل بازگرداندن طبیعی و یا از بین بردن باقی ماندة رنگدانه باشد. هیچیك از روش های بازگرداندن رنگدانه درمان كامل و دایمی محسوب نمی شود.

بازگرداندن رنگدانه
 كورتون موضعی: داروهای موضعی حاوی كورتون ممكن است در بازگرداندن رنگدانه به نواحی كوچك مبتلا به پیسی مؤثر باشند. این داروها باید همزمان با سایر درمان ها به كار برده شوند مصرف طولانی این داروها می تواند موجب نازك شدن پوست و حتی پیدایش ترك های پوستی در بعضی نواحی شوند. بنابراین استفاده از آنها باید حتماٌ تحت نظارت متخصص پوست باشد.
 پووا PUVA: در این روش درمان، دارویی به نام پسورالن به بیمار داده می شود، این ماده شیمیایی پوست را نسبت به نور خورشید بسیار حساس می كند. سپس پوست، تحت تابش نوع خاصی از نور ماوراء بنفش به نام UVA قرار می گیرد. دستگاه های درمانی ویژه ای برای این نوع درمان لازم هستند كه همه جا در دسترس نمی باشند. در صورت عدم دسترسی به این دستگاه ها، می توان از نور آفتاب كه دارای UVA می باشد استفاده كرد. البته امكان تنظیم دقیق مقدار اشعة تابیده شده در صورت استفاده از نور آفتاب وجود ندارد و لذا خطر سوختگی پوست در این روش بیشتر است. وقتی پیسی خیلی محدود است، پسورالن را می توان بر روی پوست مبتلا مالیده و سپس بیمار را در معرض تابش UVA قرار داد.
 با این حال معمولاٌ پسورالن را به صورت قرص خوراكی به بیمار می دهند در این روش درمانی بین 50 تا 70 درصد شانس برگشتن رنگدانه به پوست صورت، بدن، بازوها، ران و ساق پاها وجود دارد. دست ها و پاها خیلی كم به این نوع درمان پاسخ می دهند. معمولاٌ حداقل یك دوره درمان یك ساله به صورت 1 تا 3 بار در هفته لازم است. پووا فقط باید توسط متخصص پوست و تحت شرایط كنترل شده صورت گیرد. عوارض جانبی پووا شامل واكنش های مشابه آفتاب سوختگی هستند. در صورت استفاده طولانی مدت، بر روی پوست كك مك بوجود آمده و پوست مستعد ابتلا به سرطان می شود.



آكنه چیست؟
به منافذ بسته شده غدد چربی (دانه‏های سرسیاه و سرسفید)، جوش‏ها و ضایعات عمیق‏تر (كیست‏ها یا ندول‏ها) كه در صورت، گردن، سینه، پشت، شانه‎ها و حتی بازوها بروز می‏كنند، اصطلاحاً (آكنه) گفته می‏شود. كم و بیش اكثر نوجوانان به آكنه مبتلا می‏شوند. بااین‏حال این بیماری به گروه سنی خاصی محدود نمی‏شود و بزرگسالان حتی تا 40 سالگی نیز می‏توانند به آن مبتلا شوند. اگر چه آكنه معمولاً بعد از چند سال خودبخود خوب می‏شود ولی نمی‏توان آن را به حال خود رها كرد. زیرا از آكنه‏ای كه درمان نشود، ممكن است تا پایان عمر جوشگاه‏هایی بدشكل بر روی پوست بماند. البته این جوشگاه‏ها نیز قابل ترمیم می‏باشند.
 اگرچه آكنه بیماری وخیمی نیست، اما می‏تواند باعث بدشكل شدن صورت و در نتیجه ناراحتی روحی بیمار گردد. همچنین در موارد حاد و شدید، موجب پیدایش جوشگاه‏های بسیار بدشكل و دایمی می‏شود. باید در نظر داشت كه حتی موارد ملایم آكنه نیز می‏توانند موجب پیدایش جوشگاه‏ها شوند.
آكنه چگونه بوجود می‏آید؟
 افزایش طبیعی مقدار هورمون‏های مردانه در ایام نوجوانی (بلوغ) در هر دو جنس پسر و دختر موجب می‏شود كه غدد چربی پوست (سباسه) بزرگتر و فعالتر شوند. این غدد در نواحی‏ای از بدن (صورت، پشت، شانه‏ها و قفسه سینه) كه آكنه شایع است وجود دارند. بندرت آكنه ناشی از اختلالات هورمونی می‏باشد.
 غدد چربی پوست با مجرای خروجی مو كه اصطلاحاً ”فولیكول“ نامیده می‏شود، ارتباط دارند. این غدد ماده‏ای چرب به نام سبوم تولید می‏كنند كه از طریق منفذ خروجی فولیكول به سطح پوست تخلیه می‏گردد. به نظر می‏رسد كه چربی سبب تحریك مجرای فولیكول می‏گردد، لذا سرعت جدا شدن سلول‏ها با اتصال به یكدیگر یك لخته را بوجود می‏آوردند. بسته شدن مجرای فولیكول توسط این لخته شرایط را برای رشد باكتری‏ها در داخل مجرا مساعد می‏كند. مواد شیمایی كه این باكتری‏ها از خود ترشح می‏كنند می‏توانند جدار فولیكول را تخریب نمایند. سپس سبوم (چربی پوست)، باكتری‏ها و باقیمانده سلول‏های مرده جدار فولیكول در سطح پوست سبب قرمزی، تورم و تجمع چرك می‏شوند كه این‏ها همان آكنه است.
چه عواملی در ایجاد یا تشدید آكنه موثرند؟
بهداشت پوست: آكنه بخاطر آلودگی و كثیفی پوست بوجود نمی‏آید. ماده موجود در نوك جوش‏های سرسیاه را چربی خشك شده و سلول‏های مرده تشكیل می‏دهند كه منفذ خروجی فولیكول مو را مسدود كرده‏اند. برای مراقبت طبیعی از پوست، روزی دو بار صورت خود را با صابون ملایم و آب ولرم بشویید. شستشوی زیاد ممكن است سبب بدتر شدن آكنه شود. شستشوی مرتب سر با شامپو نیز توصیه می‏شود. اگر موهای شما چرب هستند، شاید لازم باشد كه دفعات شستشو را افزایش دهید. متخصص پوست می‏تواند در انتخاب شامپو و صابون مناسب به شما كمك كند.
 مردانی كه مبتلا به آكنه هستند، باید هم ریش‏تراش برقی و هم تیغ را امتحان كنند و هر كدام را كه راحت‏تر است و جوش كمتری ایجاد می‏كند، انتخاب نمایند. اگر شما از تیغ استفاده می‏كنید، قبل از اصلاح، موی صورتتان را كاملاً با آب گرم و صابون شسته و نرم كنید و سپس از خمیر ریش برای اصلاح استفاده كنید. برای جلوگیری از زخمی شدن جوش‏ها، ریشتان را خیلی از ته نتراشید. صورتتان را فقط وقتی كه واقعاً لازم است اصلاح كنید. همیشه تیغ نو و تیز بكار ببرید.
 رژیم غذایی: غذاهایی كه می‏خورید نقشی در ایجاد آكنه ندارند. متخصصین پوست در مورد اهمیت رژیم غذایی در درمان آكنه عقاید متفاوتی دارند اما مسلم و قطعی است كه رعایت یك رژیم غذایی شدید و سخت هیچ تأثیری در بهبود آكنه شما نخواهد داشت. از سوی دیگر، بعضی از مردم دریافته‏اند كه بعضی از غذاها باعث بدتر شدن آكنه در آن‏ها می‏شوند. در این صورت، از خوردن این گونه غذاها باید اجتناب كرد. بخاطر داشته باشید كه در قضاوت عجله نكنید. آكنه به خودی خود فراز و نشیب‏های زیادی دارد و گاهی بدتر و گاه بهتر می‏شود.

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی پیسی پوست , پژوهش بررسی پیسی پوست , مقاله بررسی پیسی پوست , دانلود تحقیق بررسی پیسی پوست , پیسی , پوست

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر